Tuesday, April 03, 2007

Nase yaneee?

Simdi viteslerimize geriye, daha dogrusu 'r'ye takarak, faulatun faulu zamanlarina dogru pek bir siirsel, pek bir fabl kivaminda yolculuk yaparak kendimize dersler cikaracagiz.

Takriben ve asgari 15 sene once.
Komedi Dans Uclusu vardi hani. TRT1'in padisah oldugu zamanlar olabilir. Belki, sehzade TRT2 de piyasada olabilir. Emin degilim. Ama Yalan Ruzgari cok cilgindi o zamanlar, ondan eminim. Niki ve Viktor evliydi, Esli'nin beklenmedik bir cekiciligi ve hala kulaklarimda duyabildigim cok catalli, bol sigara tuketmis bir sesi vardi. Onun disinda her sey cizgi filmdi zaten.

Herneyse, Komedi Dans Uclusu'nun, o zamanlar her nedense beni cok etkilemis bir sozu var. Soz dediysem, atasozu, ama ilk onlardan duymusum herhalde. O kadar ilginc gelmis olsa gerek ki, soyleyen adamin el, kol, yuz hareketlerini bile hatirliyorum televizyon ekraninda. Ve en onemlisi cok guldugumu hatirliyorum. Evet, ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-haa! Gerzek gerzek ve ciglik cigliga ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha'lar saldigimi hatirliyorum ortaliga.

"Elalemin agzi torba degil ki buzesin!"

Evet, o pek bir guldugum soz bu. Agiz, torba, agzi torba gibi yapip buzmek, buzmek zaten basli basina tuhaf bir kelime... Butun bunlar birlesip bayagi bir gidiklamisti o zamanlar. Ha-ha-ha-ha-ha-ha!!!

Hemen ayagimizi debriyaja basiyoruz, vitesimizi 'r'den 1'e atiyoruz.
Takriben ve asgari 15 sene sonrasi.
Simdi pek gulesim gelmiyor.

Isin ilginc yani da, bu tarz, kafamiza manasizca yerlesmis olan detaylar gun gelip basimiza dert olan seyler hep. Hani kitaplarda olur boyle, yazar adamin tekine cok artistik bir sey dedirtir, sonra edebiyat hocan da sana 'yazar burada ne demek istemis evladim?' der, sen tabi kitabin sonunu okumadigin icin cevap veremezsin, halbuki vesaireler vesaireler sonra o sozu yazar doner dolastirir da sana kapak yapar ama bunu sen daha bilemezsin, onun yerine bir seyler sacmalarsin, hoca da sana sifir verir. Sonra uyanik ogrencinin teki parmak kaldirir da bilir catir cutur kapar butun 10 puanlari Baris Manco'dan. Okumamis ama o da yani, ozetini almis birinden, ya ya sen uyu daha.

"Elalemin agzi torba degil ki buzesin!!" ozlu sozune geri donersek... Her bunun acisini cektigimde, bir daha hic birsey anlatmayacagim kimseye desem bile, sonra nereden bittigi hala daha belirlenemeyen bir "mutluluk paylastikca cogalir, uzuntu paylastikca azalir" inanisina kapilip, aciyorum agzimi yumuyorum gozumu. Sonra yine aynisi oluyor, yine beklemedigin anlarda beklenmedik ataklar, yorumlar, davranislar. Neden? Neden? Neden? Kimisi hayatlarinin her detaylarini bloglarda anlatiyorlar, o da apayri bir cesaret tabii. Bu cesaretin basina gelebilecek sifatlari yoruma acik birakip, programimizi yine aniden, hot diye bitiyoruz.

Iyi aksamlar.

1 comment:

Anonymous said...

Belki özeti deil soruyu almıştır, hoca her sınıfta aynı soruyu soruyodur hıh?